Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering die je kunt afsluiten als extra ter verlenging van de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alles en de aanvullende verzekering biedt vaak extra opties of extra vergoeding bovenop de basisverzekering. Als je veel ziektekosten verwacht die de basisverzekering niet vergoedt, is een aanvullende verzekering handig. Je kunt je bijvoorbeeld extra verzekeren voor tandartszorg, zorg in het buitenland, orthodontie voor kinderen en allerlei therapie├źn.

Aanvullende zorgverzekering: nodig of niet?

Mensen die gezond zijn en weinig tot geen zorg nodig hebben, hebben vaak geen aanvullende zorgverzekering nodig. In de basisverzekering wordt namelijk alle nodige zorg vergoed.

Het is je eigen keuze hoeveel zekerheid je wenst en wat je daarvoor wilt betalen. Als je veel sport en het risico op blessures daardoor groot is, kan een aanvullende verzekering voor fysiotherapie handig zijn. Als je kinderen hebt die misschien een beugel moeten, dan is het verstandig een aanvullende verzekering voor orthodontie te nemen. Reken van tevoren uit of de kosten van bijvoorbeeld de fysiotherapeut opwegen tegen de premie die je in een jaar betaalt.

Bij twijfel kun je ook het geld dat je uitspaart door geen aanvullende zorgverzekering te nemen opzij zetten. Dit kun je dan gebruiken voor het geval je toch aanvullende zorg nodig hebt.