Redenen om over te stappen van uw zorgverzekering in 2019

Reden 1: Vooraf goed vergelijken geeft rust, geen verrassingen achteraf
Reden 2: Alle zorgpremies veranderen jaarlijks
Reden 3: Écht veel geld besparen is mogelijk
Reden 4: aanvullende pakketten wijzigen
Reden 5: Belangrijk is zorg krijgen welke je wenst

De beste zorgverzekering kiezen

Begin eerst voor jezelf met vergelijken van de basiszorgverzekering en daarna de aanvullende. Kies voor jezelf en andere gezinsleden altijd een losse polis, ga later voor eenieder opnieuw de zorgverzekering vergelijken. Iedere Nederlander heeft andere zorg-voorkeuren. De vergoedingen vanuit de basiszorgverzekering zijn in principe altijd hetzelfde. Je zorgverzekeraar betaalt eventueel gemaakte kosten, een eigen bijdrage of eigen risico is standaard voor iedereen opgenomen.

Eigen bijdrage

Voor een groot aantal medicijnen geldt er een eigen bijdrage. Je verzekeraar zal een bericht sturen als dit in rekening gebracht gaat worden. Je kan er voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen met vergoeding voor de eigen bijdrage van medicijnen. Géén één biedt dit als los pakket, maar bij gecombineerde pakketten kan je dit wel kiezen. Ook bij het proces van zwanger komt dit aspect weer voorbij. Ook hiervoor kan je je aanvullend verzekeren.

Eigen risico

Welke zorgverzekering past bij mij als het gaat om het eigen risico? Verwacht je veel kosten te maken dan laat je dit op € 385,- staan. Wil je in aanmerking komen voor een korting op de zorgpremie dan kan je deze verhogen.

De beste zorgverzekering 2019 hangt dus volledig af van je eigen keuze.

Overstappen zorgverzekering

Op zoek naar de beste zorgverzekering in 2019? Overstappen kan van 12 november 2018 t/m 31 januari 2019. Stap je over voor 1 januari? Dan wordt je oude zorgverzekering automatisch opgezegd. Als je daarna pas overstapt, moet je zorgen dat je je oude zorgverzekering zelf opzegt. Dat kan t/m 31 december 2018.

Overstappen verstandig? Doe de test

Overstappen kan je veel opleveren. Bijvoorbeeld een lagere premie of een betere dekking, en soms zelfs allebei. Je zorgbehoefte kan per jaar veranderen, en dus is het slim ieder jaar te bekijken of overstappen met je zorgverzekering misschien slim is. Op zorgverzekeringpremie2019.nl zie je snel wat de goedkoopste zorgverzekering is met de beste dekking in jouw persoonlijke situatie.

Overstappen na 31 januari kan in aantal situaties, bijvoorbeeld:
Als je 18 jaar bent geworden
Als je polisvoorwaarden tussentijds zijn gewijzigd
Als je uit het buitenland komt en je verplicht voor de basisverzekering moet verzekeren
Als je uit een militair dienstverband komt en je verplicht voor de basisverzekering moet verzekeren
Als het collectief waaraan je deelneemt wordt beëindigd (toestemming van verzekeraar nodig om het contract tussentijds te beëindigen)
Als je gaat scheiden
Als je momenteel niet bent verzekerd

Je kunt een keer per jaar overstappen .

Hiervoor moet je wel je oude zorgverzekering voor 1 januari opzeggen. Sluit je voor 1 januari een zorgverzekering via Independer af? Dan zal je nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgverzekering opzeggen. Je overstap wordt dan automatisch voor je geregeld. Hier hoef jij niets voor te doen. Je kunt ook zelf je zorgverzekering voor 1 januari opzeggen. Je hebt dan tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. In ons overzicht zie je hoe je kunt opzeggen per verzekeraar.

Wil je een zorgverzekering afsluiten? Vergelijk zorgverzekeringen op www.zorgverzekeringpremie2019.nl